World of Chaos

Fejlesztő: Brainfactor
Megjelenés éve: 2005

A játék John Caldwell -hasonló- című regénye alapján készült. Azért hasonló a cím mert a fejlesztés legeslegutolsó szakaszáig Word of Chaos neven futott (mint a magyar regény is a Káosz szava) viszont a kiadó és a pénzmag ami a játékfejlesztés során omlott a cégbe úgy döntött hogy egy “l” betűvel izgalmasabba teszik a játék eladását.

Ez azt jelenti hogy mikor már semmivel sem tudtak hozzájárulni a csapat és a játék sikeréhez, akkor az épp aktuális World of Warcraft nevének a plagizálásából próbáltak előnyhöz jutni. Sajnos kevés sikerrel.

A játék maga: körökre osztott RPG, talán mondhatom hogy a jobb fajtából (mivel elég frankó fejlesztőcsapat alakult ki azalatt a körülbelül négy év alatt). Sajnos azt is hozzá kell tennem hogy a kikerült “végleges” verzióban azt az alapvető bugot sem tudták a végére kijavítani hogy Skandar (a főhős) ne spawnoljon az első arénánál egy a pálya közepén álló kőbe… Így a játék lehet szuperül nézett ki akkor, mégsem működött rendesen a csata emiatt.
Én meg próbáltam kikerülgetni a vaddisznókat meg a többieket az első pályákon, de esélytelen…

Fun fact: úgy tudom, de ebben nem vagyok teljesen biztos-> a Brainfactornak volt akkor Magyarországon az egyetlen mocap stúdiója. Amit később megvett a Tonuzaba illetve a Digic es a Nyócker csapata is forgatott sok mozgót rajta.

– Névtelen beküldő
(mert a formban nem adtam helyet névnek. ha jelentkezik az írás tulajdonosa, felkerül a neve. )

A Checkpoint podcast egy teljes adást szentelt a játéknak:

“Skandar Graun, Yamael, Yvorl, Alouita romvára – ismerős valakinek? Hát persze hogy, a Káosz-ciklus a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb magyar fantasyje volt, egy nemzedék élménye (hogy mennyire öregedett jól, azt most hagyjuk). Készült belőle asztali szerepjáték is, sőt egy számítógépes RPG. Évek óta próbálok összehozni egy adást valakivel, aki dolgozott ezen a játékon, most sikerült – fogadjátok szeretettel Horváth Gábort.”

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑