F-15 Strike Eagle (Amstrad CPC, MSX port)

Fejlesztő: Szenttornyai L., Kovats I. – Novotrade
Portolás éve: 1987

Gamestar: Akinek nem cseng idegenül a Microprose neve, az tudja, hogy olyan csapatról beszélünk, mely igazán otthonosan mozgott a szimulációkban, és ha valami náluk készült, akkor az egyben szinte 100 százalékos garancia volt arra, hogy nem fogunk csalódni. Ilyen alkotásuk többek között a 30 évvel ezelőtt megjelent F-15 Strike Eagle is, és nem kell vaslogika ahhoz, hogy kikövetkeztessük, mi volt a játék lényege.

A McDonnell Douglas gépének számítógépre vitele azonnal megdobogtatta a katonai repülésért rajongó játékosok szívét, akik boldogan lődöztek rakétákat, és dobtak bombát mindenre, és mindenkire, ami és aki csak szembe jött. A játékban összesen hét küldetést repülhettünk végig, melyek mindegyike olyan feladatokat tartalmazott, amilyenekre a repülőgépet eredetileg is tervezték. Ez most persze hülyén hangzik, hiszen értelemszerűen egy ilyen bringának nem az a rendeltetése, hogy feltárcsázzunk vele 30 hektárt, hanem az, hogy semlegesítse a rosszakarókat (amire egyébként egy MTZ-csipkéstárcsa kombó is alkalmas).

F-15 Amstrad CPC - Magyar Fejlesztésű Játékok

A rendelkezésre álló területekből összesen három volt, hiszen tevékenykedhettünk Líbiában, a Perzsa-öbölben, illetve Vietnamban is, attól függően, hogy éppen hol volt ránk a legnagyobb szükség. Maguk a küldetések nem tartogattak meglepetést, hiszen földi, és légi célpontokkal találtuk szemben magunkat, amikre aztán mehetett a bomba és a rakéta, sőt, még pót üzemanyagtartály is kerülhetett a repülőgépre, bár ez utóbbi csak akkor veszélyes, ha pont eltalálunk valakit az eldobásnál.

Az F-15 a MicroProse legsikeresebb címének tekinthető, hiszen 1987 végéig 1,5 milliónál is több darabot sikerült eladni, és a szaksajtó igen elismerősen nyilatkozott róla, bár ha jobban szétnézünk, egyébként vannak igen lehúzós vélemények is. Annyi biztos, hogy az árkád módban, és három eltérő nehézségi fokozatban játszható repülős játék sokaknak okozott hosszú és boldog órákat még akkor is, amikor bőszen dobálták az infracsapdát az odalent dolgozó SAM-ek ellen.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑