Ancient Games Of Nations (AGON)

Fejlesztő: Private Moon Studios
Kiadás éve: 2003

Playdome: A korábban inkább zenészként ismert Pierrot-ról több interjú jelent már meg különböző számítástechnikai magazinokban, melyek egészen más oldaláról mutatták be őt. Egy nagy kalandjáték-rajongót ismerhettünk meg ezekben a cikkekben, aki szinte megszállottként gyűjt minden játékszoftvert, ami ebbe a kategóriába tartozik.
Pár hónappal ezelőtt jelentek meg az első hírek arról, hogy Private Moon Studios elnevezésű csapatával egy kalandjátékon dolgoznak. Ez lett az A.G.O.N. (Ancient Games of Nations), mely szeptember elején jelent meg.

AGON - Magyar Fejlesztésű Játékok.png

Az A.G.O.N. sok tekintetben is rendhagyó játéknak nevezhető. Az első ma még talán szokatlan – de legalábbis ritka – dolog a választott terjesztési mód. A játék ugyanis nem lesz kapható a boltokban, csak és kizárólag az interneten vásárolható meg, a hivatalos weboldalon (www.agongame.com) keresztül. De ez még nem minden: a játékot epizódokban lehet megvásárolni, az egyes részeket folyamatosan fejlesztik, és nagyjából kéthavonta teszik elérhetővé az érdeklődők számára. Emellett pedig maga a játék is szakít a szigorúan vett kalandjátékok hagyományával: nemcsak egy történetet mond el, hanem – az első kivételével – minden epizód tartalmaz egy-egy érdekes táblás játékot, melyet játszhatunk egyedül, vagy akár az interneten másokkal is összemérhetjük tudásunkat bennük.

AGON - Magyar Fejlesztésű Játékok

Szeptember elején (2003) jelent tehát meg az első rész, mely egy kétszáz megás file formájában érkezik meg a regisztrációs díjat befizető játékos winchesterére. A telepítés után azonosítónk és jelszavunk megadásával aktiválhatjuk a játékot. Egy igényes renderelt intro nyitja az A.G.O.N.-t, melyből megismerhetjük a főszereplőt, Hunt professzort, a British Museum munkatársát, aki egy érdekes felfedezést tesz munkája során. A XX. század elején játszódó kalandjaink során aztán őt irányítva kell nyomoznunk a rejtély megoldása után, 12 különböző helyszínre utazva.

Az AGON-hoz három epizód jelent meg:

  • AGON: Episode 1 – London Scene
  • AGON: Episode 2 – Adventures in Lapland
  • AGON: Episode 3 – Pirates of Madagascar

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: