Legacy

Google Play: 4.7
Fejlesztő: Redshift
Kiadás éve: 2004

A Legacy egy körökre osztott szerepjáték FPS nézettel. A játék a legnagyobbaktól merít, mint az Eye of the Beholder, a Might and Magic, vagy az Anvil of Dawn, kombinálva a dungeon crawler stílust a többékevésbé nyitott világgal. A Legacy-ban klasszikus módon kilencven fokonként fordulhatunk, de voltak itt jól bevált titkos ajtók, gombok és party alapú játékelemek is.

A játék a karaktergenerálással kezdődik, ezt viszont a játék random automatikusan elvégzi és a játékosnak nincs beleszólása. Hét kaszt közül válaszhatunk, majd a későbbiekben csapatunkat bővíteni tudjuk kocsmákban és fogadókban is. Új fegyverek és felszerelés pedig vásárolható a városokban.

A harcrendszer körökreosztott, ahol csak az első sorban álló karakterek tudnak közelharcolni, a hátso sor pedig használhat lövedékeket, vagy mágiát. A legacy számos kiegészítővel rendelkezik, amik játékon belül portálok segítségével elérhető.

Legacy - Magyar Fejlesztésű Játékok

A Legacy-n belül továbbá találkozhatunk egy minijátékkal is, ami egy fogadókban játszható kártyajáték. Hasonló fantasy jellegű, mint az Arcomage, vagy a Magic the Gathering, ahol a játékosok körönként támadnak, védekeznek és a végső céle az ellenfél életerejének nullára csökkentése.

A RendszerIgény.hu készített egy interjút Elendil-el, a Redshift-től, ebből következzen egy rövid vonatkozó részlet:

RI: Mely játék volt az első sikeretek?

Elendil: 2003-ban csinálták a Legacy-t, ami a Redshift első sikerjátéka, azt hiszem elmondható, hogy a Palm/PocketPC platform legnépszerűbb RPG-je lett. Ez után nekiálltak egy folytatásnak, ez lett a Quest. Itt léptem be én, 2005-ben, mivel Stewe-nek nem voltak 3D grafikai ismeretei, így én írtam meg a grafikai engine-t. A játék 2006-ban jelent meg. Relatíve sikeres lett, de a Palm/PocketPC platform már kifutóban volt, így nem jött elég pénz, így Stewe kilépett 2007-ben, hogy visszamenjen fizetésért dolgozni.

RI: Így jöttél te a képbe?

Elendil: Igen, azóta én vagyok a programozó, illetve, miután “cégesítettük” magunkat, a cégvezető/ügyintéző. 🙂

A teljes beszélgetést itt találjátok: Rendszerigény.hu – Hungarikum Rovat: Redshift és játékaik

Legacy - Magyar Fejlesztésű Játékok

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: