Crazy Taxi (PSP port)

Fejlesztő: Black Hole Entertainment
Megjelenés éve: 2007

Playdome: A 60-as és 70-es évek autóiból választhatunk, kezdetben négy közül, melyek mindegyikéhez egy kinézetben is passzolós sofőr tartozik. Az utcára kerülve első feladatunk egy utas felhajtása. Ezután a nyíllal jelzett irányba kell indulnunk, hiszen arra szeretne menni utasunk, persze időre. Az utazni vágyó emberek felett egy színes körben lévő dollárjel pörög. A szín jelzi a fuvar nehézségét, menet közben pedig autónk felett láthatjuk, mennyi időnk van hátra. Ha kifutunk belőle, akkor ugrik a pénz. Nem árt gyorsan mennünk, mert a veszélyesebb mutatványoktól a kedves kliens igen boldog lesz, és extra pénzt kapunk tőle. Mindezt szavakkal is kifejti, és hasonlóan nemtetszését is tudomásunkra juttatja.

Crazy Taxi - PSP - Magyar Fejlesztésű Játékok

Nagy sebességnél a kisebb koccanások szinte elkerülhetetlenek. Figyelni kell azonban, mert a nagyobb autókat, objektumokat nem tudjuk eltaszigálni. A kisebb autóktól pedig frankó gellert kaphatunk. Az autónk szerencsére igen stabil, felborulni nem lehet. További „baj” a kocsival, hogy a régi amerikai automata váltó van benne. Viszlát visszaváltás… Ha már itt tartok: kis sebességnél nem csúszik ki az autó hátulja, ezért célszerű nagy sebességgel közlekedni.

Crazy Taxi - PSP - Magyar Fejlesztésű Játékok

A menettulajdonságok mellett viszont más is függ a sebességtől. Négy fokozatot állapítanak meg az utasok kiszállás után: gyors, normál, lassú, rossz. Az elsőnél öt másodperc bónuszt kapunk, a másodiknál kettőt, a harmadiknál port dobnak a kocsiba, vagy belerúgnak, amitől a lábuk is megfájdul, a negyediknél, amikor nem érünk oda időben, menet közben kiugranak. Ez viszont igen negatív számunkra, mert egyrészt az időnkből is rengeteg elment, másrészt a pénzt se kapjuk meg. Márpedig ez az, ami alapján a sofőrök rangsorolásra kerülnek.

Az eredeti cikk a PC-s verzióhoz íródott, így hozzá képest lehetnek eltérések a PSP-s játékban.

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: