Miazma, avagy az ördög köve

Fejlesztő: Private Moon Studios
Kiadás éve: 2015

2006-ban a Jumurdzsák gyűrűje produkció volt az első magyar interaktív film és egyben az első olyan számítógépes kalandjáték, amelyet városmarketing célokra hasznosítottak. Ugyanekkor született az Egerben letelepedő amerikai újságíró, Jonathan Hunt karaktere is, aki azóta tucatnyi történetben eredt magyar vonatkozású történelmi rejtélyek nyomába. Feltűnt jónéhány városfelfedező turisztikai játékban, valamint immáron 3 bestseller számba menő regényben is.

A Private Moon Studios 2015-ben megjelent új interaktív filmje, a MIAZMA ezúttal az MTA Atommagkutató intézete felkérésére készült és Debrecenben játszódik.
Ebben az epizódban hősünk ártatlan, néhány naposra tervezett debreceni kirándulása változik át eleinte egy eltűnt srác utáni nyomozássá, majd egy százötven évvel ezelőtt leesett meteorit utáni kutatássá, végül pedig rejtvényfejtéssé, amely a múlt kódolt üzeneteire derít fényt. Kiderül, hogy a történelem során sokak sorsát befolyásoló ördögi „lebkő” mit tartalmaz: gyémántot, az örök élet elixírjét, egy eddig nem ismert elemet, vagy netán egy pusztító erejű miazmát.

MIAZMA avagy az ördög köve - Magyar Játék Ingyenes

Előzmények

Jonathan Hunt története 2005-ben indul, amikor az amerikai oknyomozó újságíró, a
New York Times munkatársa Egerbe érkezik. Ő történetesen annak a Samuel Hunt brit etnográfus professzornak a dédunokája, aki a XIX. század elején ősi táblajátékok nyomába eredt – az ő utazásairól szól a Private Moon Studios AGON sorozata. Jonathan sokmindenben hasonlít rá: őt is foglalkoztatják a múlt emlékei, újságírói szakterülete a műkincs-kereskedelem. Szeret felfedezni és utazni, többek között ezért is dönt úgy, hogy a távoli Magyarországra jön pihenni – és talán új életet kezdeni. De elhatározásnak más okai is vannak.

MIAZMA avagy az ördög köve - Magyar Játék Ingyenes

Az interaktív film

Az interaktív film olyan, mint egy hagyományos film, de a cselekmény alakulása a néző részéről is közreműködést – interakciót – igényel. Az első próbálkozások között voltak olyanok, melyeknél a történet is ennek függvényében, többféleképp alakulhatott, más esetekben ugyanahhoz a végkifejlethez vezettek el különböző utak. A lehetőséget a számítógépes játékfejlesztés is felismerte már a 80-as években, de a kivitelezés technikai kihívásai miatt az ilyen játékok a mai napig ritkaságnak számítanak.

A játék ingyenesen letölthető innen: Miazma ingyenes letöltés

Ha további ingyenes magyar fejlesztésű játékokat keresel, akkor látogass el ide: Ingyenes Magyar Játékok

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: