The Incredible Adventures of Van Helsing III

Metascore: 64
Fejlesztő: Neocore Games
Megjelenés éve: 2015

Playdome: A harmadik résszel végéhez ért a NeocoreGames akció-RPG trilógiája, a The Incredible Adventures of Van Helsing. Mint ahogy az előzetesben is említettem, a történet ott folytatódik, ahol a második részben abbamaradt. Borgovia steampunk világa továbbra is veszélyben van, ezúttal félő, hogy szó szerint a darabjaira hullik, és újfent Van Helsingen van a sor, hogy megmentse.

A főgonosz az előző epizódbeli szövetségesünk, Prisoner 7, aki elárult minket, és most az egész világot fenyegeti. Ezzel kapcsolatos véleményemet a már említett előzetesben és a második rész ismertetőjében már kifejtettem, most nem is szentelnék neki több karaktert.

The Incredible Adventures of Van Helsing III - Magyar Játék
The Incredible Adventures of Van Helsing III – Magyar Játék

A történet elég lineáris, nincsenek benne váratlan fordulatok, pályáról pályára azon dolgozunk, hogy eljussunk a főellenséghez, vagy ahogy Van Helsing nevezi, a „nemeziséhez”. Ami mellékküldetés van, az mind az adott pályán megoldható. Az utunk jórészt az Inkbe vezet majd, annak különböző világaiba, így a pályák maguk elég változatosak, néhol szürreálisak, ami mindenképpen jó pont, de a játék legerősebb része továbbra is a két főszereplő. Van Helsing és a szellem Katarina párbeszédei még mindig a hátukon viszik a játék hangulatát. A humor továbbra is jelen van, de a játék közepe felé komolyabbá válik, amikor megismerhetjük Katarina múltját. Ez érzésem szerint a játék legjobb része, hiszen a főgonosszal ellentétben engem igenis érdekel az ő története, ráadásul a pályavégi boss-fightot is zseniálisan felvezeti, alig vártam, hogy eljussak oda. Visszatérő probléma volt, hogy könnyen lemaradhattunk a párbeszédekről, ha pont akkor kezdtek rá, amikor egy horda szörny támadt ránk, aminek azért elég nagy a valószínűsége. Szerencsére a chatablak megnyitásával visszaolvashatjuk az elhangzott dialógusokat (igaz, ezt csak véletlenül vettem észre).

The Incredible Adventures of Van Helsing III - Magyar Játék

Ezúttal hat karakterosztály közül választva vághatunk neki a játéknak. Megmaradt az előző részből az elementalist (varázsló) és a constructor, ami különböző robotkütyükkel operál. A második rész hunterét – ami kettő az egyben volt – szétszedték közelharcos és távolsági osztályra, így lett a protector és a bounty hunter. A fennmaradó két class viszont teljesen új. Az egyik az umbralist, ami a rogue-nak felel meg, és lesből támad, a másik pedig a philogistoneer, ahol Van Helsing egy hatalmas robot belsejébe bújt be, mintha csak egy mech lenne. Az irányítás nem változott az előző részekhez képest: az egér jobb és bal gombjához rendelhetünk egy-egy támadást, a többi skillt pedig gyorsbillentyűkkel érhetjük el. A harc során feltöltődik a rage-meter, amit aztán power-upokra költve tehetjük egy-egy támadásunkat még erőteljesebbé.

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: