Infinite Minigolf

Metascore: 75
Fejlesztő: Zen Studios
Megjelenés éve: 2017

nintenblog: Az Infinite Minigolf – ahogyan azt a nevéből is egyszerűen ki lehet találni – egy megszámlálhatatlan mennyiségű pályával rendelkező golfjáték, ahol a több ezer elérhető lyukért maguk a játékosok felelősek. Az Infinite Minigolf legnagyobb fegyverténye ugyanis a szerkesztő mód, melynek segítségével bárki összeállíthatja a maga pályáját, és megoszthatja azt platformtól függetlenül mindenkivel, aki beszerezte a szoftvert.

A főmenübe lépve azonban nem maguk a pályák fogadnak minket, hanem a játékmenet során központi szerepet kapó karakterünk (ami egyébként megszólalásig hasonlít a Sims játékok szereplőire), akit kezdetekben még csak néhány ruhadarabbal tudunk testre szabni, később azonban – ha ügyesen vesszük az elénk gördített akadályokat – több tucatnyi öltözékkel és kiegészítővel is egyedivé varázsolhatunk. Ahhoz, hogy minél több textilt magunkra ölthessünk, kártyalapokat kell gyűjtenünk, amik egyfajta fizetőeszközként szolgálnak – ezt pedig legegyszerűbben a “Tournament” mód végigjátszásával tehetjük meg, ami három világban kínál négy-négy többlyukas teljesítendő pályagyűjteményt.

Infinite Minigolf - Magyar Játék
Infinite Minigolf – Magyar Játék

Az első szinteken egy óriási otthonban kell helytállnunk, de ha kedvünk tartja, akkor akár egy rémisztő kastély parkjában vagy az állandóan karácsonyi díszítésben tündöklő északi sarkkör is terelgethetjük a golflabdát – ami egyébként a kezdők számára cseppet sem lesz egyszerű feladat. Az ütő irányítása ugyanis a két analóg karral történik: még az egyikkel a pontos irányt lőhetjük be, addig a másikkal az ütés erősségét szabályozhatjuk. Bár lehet, hogy csak számomra volt furcsa ez a gombkiosztás, az első fél órában képtelen voltam megfelelően eltalálni a golyót, a feladatot pedig csak tovább nehezítették a Joy-Con kontrollereken található, a megszokottnál apróbb gombok, amikkel még úgy is nehéz volt pontosan belőni az ütés paramétereit, hogy átállítottam a kontroll érzékenységét az opciók között.

Infinite Minigolf - Magyar Játék
Infinite Minigolf – Magyar Játék

Később természetesen belejöttem a dologba, egy idő után pedig mindennél pontosabban tudtam a lyuk felé irányítani a labdát, így végül is sikerrel vettem az akadályt. A Tournament mód szintjei egyébként leginkább csak a későbbiekben feloldható nehezebb fokozatokon nyújtanak elegendő kihívást, bár sokszor be- be csúsznak bonyolultabb, összetettebb pályák is az egyszerűen kivitelezhető összeállítások közé. Ennek ellenére már csak azét is érdemes végigtornászni magunkat a fejlesztők által összerakott lyukakon, mert számos okos megoldással találkozhatunk – néhol például egy drón szállítja a két pályarészt között a labdánkat, sőt, néhol akadnak olyan, a pályán lézengő karakterek is, akikhez egy-egy szándékos vagy véletlen mozdulattal még hatásosabbá tudják tenni az ütésünket, és így még több pontot szerezhetünk.

A cikk itt folytatódik: nintenblog

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑