Everreach: Project Eden

Metascore: 52
Fejlesző: Elder Games
Kiadás éve: 2019

Az Elder Games korábbi játékait nagyrészt egyedül készítette Tarsoly Ede. A Project Eden-en viszont már egy öt fős csapat dolgozott, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a sci-fi akció-szerepjátékból.

A Everreach: Project Eden története szerint Nora Harwood-ot alakítjuk, aki egy bolygó kolonizációs biztonsági csapat tagja és a feladat nem más, mint felfedezni a planétát.

Interjú részlet (Esport1): Pár napja mutattátok meg az Everreach: Project Eden-t. A legtöbb visszajelzés alapján egy Mass Effect szerű játék körvonalazódott az emberek fejében. Mennyire járnak közel a megoldáshoz?

“Bár van eltérés a Mass Effect trilógiához képest, de egyértelműen egy azelőtti tisztelgésnek szántuk a játékot már eleve is. Az Everreach-ben más a fedezékrendszer, a főszereplő külseje pedig nem testreszabható. Ami viszont a hasonlóságokat illeti, a játék egy vérbeli sci-fi akció-RPG, méretes skill fával, járműhasználattal, párbeszédek folyamán hozható döntésekkel és több különböző befejezéssel, a történet pedig egy idegen fajokhoz köthető rejtélyre összpontosít. A játék írónője, Michelle Clough is dolgozott az eredeti Mass Effect trilógián, így ilyen téren is van némi átfedés.

Természetesen mindezek ellenére sincs értelme egy Mass Effect méretű játékot várni, elvégre mind a büdzsénk, mind a csapat mérete csupán töredéke egy AAA fejlesztésnek. Aki el tud tekinteni ettől, az kimondottan jól szórakozhat majd az Everreach-el.”

Everreach Project Eden - Magyar Sci-Fi Akció Szerepjáték

(Esport1): Ahogy te is mondtad, egy vérbeli akció-RPG játék lesz az Everreach. Melyik oldala lesz többségben, vagy esetleg a tökéletes elosztásra törekedtetek?

“Azt mondanám, hogy nagyjából egyenlő mértékben akció és RPG a játék. Rengeteg időt töltöttünk a skill fa kidolgozásával és egyensúlyozásával, és már most nagyon sokféle módot teszteltünk, ahogy felépítheted a karaktered a játék folyamán. Nincs fix character class, Nora akármerre specializálódhat. Érthet mindenhez egy kicsit, vagy fejlesztheted egy bizonyos irányba célzottan, és abban lehet nagyon erős. A játék RPG része mélyebb, mint első ránézésre tűnik, a karakter fejlesztésen kívül a történet is sokfelé ágazik, a szereplők emlékeznek a meghozott döntéseidre, a játéknak pedig ezektől függően négyféle befejezése van.

Ami pedig az akció részt illeti, üldözési jelenetektől elkezdve a lopakodáson át egész a nagyszabású csatajelenetekig a legváltozatosabb harcokban lesz részed. Ezek során Nora gépfegyverével, pisztolyával, vagy épp a lebegő motor elektromos fegyverével tudsz majd érvényesülni, de a játék későbbi részeiben akár el is ütheted az emberi ellenfeleket a motorral.”

A teljes interjú itt olvasható: Esport1

Everreach Project Eden - Magyar Sci-Fi Akció Szerepjáték

  • Projekt vezető/Programozó/Zeneszerző: Tarsoly Ede
  • Író: Michelle Clough
  • Grafikus: Menyhárt Gábor
  • Zeneszerző: Rich Douglas
  • Animátor/Level designer: Szűcs Ferenc

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑