International Karate + (Videoton TVC Port)

Fejlesztő: Doberdo Brothers
Kiadás éve: 2019

Korának egyik kiemelkedő verekedős játéka volt az International Karate, amiben a világ különböző pontjain harcolhattunk. Az IK+ nevű verzióban csak egyetlen helyszín van, de az grafikailag sokkal kidolgozottabb mint az előd. A hazai Doberdo Brothers csapata ezt a játékot vette elő és portolta át még szebb grafikával Videoton TVC-re!

c64.krissz.hu írása a C64es verzióról:

Sokszor csak azért játszottam, hogy a tájban gyönyörködjek, amit billentyűkombinációkkal meg is lehetett változtatni. Azt hiszem, a csillag gombbal a nap tükröződését a vízen, vagy az égbolt színét. Időnként halak ugráltak ki a vízből, madarak repkedtek az égen, vagy pókok lógtak le a fáról, szóval nagyon aprólékosan kidolgozták a körítést is a készítők.

Az irányítás és az animációk már az első részben is rendben voltak, a folytatásban még inkább. A joystick összes létező iránya ki van használva, a tűzgombbal kombinált változataival együtt. Bekerült egy harmadik fél is a játékba, így két játékos és egy gépi ellenfél egyszerre csapkodhatják egymást. A Mester minden körben búcsút int az utolsó helyen végzőnek.

Három körönként bead egy bónusz ügyességi pályát. A téglatörés helyett a pluszban pattogó labdákat kell pajzzsal hárítanunk. Jobbról és balról is jönnek, egyre gyorsabban, és különböző magasságokban érnek el bennünket. Ha mind a 60-at visszaütöd, akkor azt mondom, fasza gyerek vagy! Megéri itt sok pontot szerezni, mert egyre közelebb jutunk a fekete övhöz.

A grafikáról, az irányításról és az animációkról már áradoztam, úgyhogy most az audió részleg következik. A zenéjéről annyit, hogy Rob Hubbard műve, és árulkodjanak róla az ide feltöltött remixek. Az ütések és rúgások pedig Bud Spencer filmeket idéző hangeffekteket implikálnak. Ez a játék szintén azok közé tartozik, amiket ma is újra elő lehet venni, nem fogunk csalódni benne.

A 2019es Videoton TV Computer verzió fejlesztéséről is szó esett a CheckPoint podcast 6×03-ban, ahol Stöki és Grath fejlesztőkkel beszélgetett:

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: