Chicken Police

Fejlesztő: The Wild Gentlemen
Kiadás éve: 2020
Hungame pont: 86

Jatekok.hu: A Chicken Police egy film-noir stílusú point and click buddy-cop kalandjáték, ahol a nagy szerepet kapnak a visual novel-hez hasonló párbeszédek és a komoly nyomozás. A látványvilágban nagy csavar, hogy a szereplők nem emberek, hanem állatok, amiket úgy jelenítenek meg, hogy az új Macskák remake is példát vehetne róla.

A zseniális szinkronmunka, és a hangulatos jazz zene még tovább fokozza a játék egyébként is erős stílusát. A játékban egy elég sötét történet található, a hozzá tartozó sötét humorral (és igen jó poénokkal is). A játék minden aspektusában megmutatkozik, hogy egy olyan csapat készítette, akik nagyon átfogóan ismerik és szeretik ezt a stílust.

A játékban 30 teljesen szinkronizált karakterrel találkozunk majd (akin jót nevettem, az a szemüveges bagoly, Dr. Bubo volt). Történetünk fő szereplői Sonny Featherland, aki nem sokkal nyugdíjazása előtt áll, és ex-társa Marty MacChicken. Egy rövidke felvezető után máris első ügyünkön dolgozhatunk. Irodánkba érkezik Deborah Ibanez, egy impala, aki Natasha Catzenko ügyében jár nálunk. Itt azonnal elénk tárul a játék nagyon jól kivitelezett párbeszéd rendszere, ami karakteres szinkronmunkával van megtámogatva. Több, mint 8 órányi beszélgetést hallhatunk majd a nyomozásunk során, ami ugyan angol nyelvű, de mivel teljes magyar felirattal rendelkezik a játék, nem hiszem, hogy ez gondot okozhatna. Ezekben a párbeszédekben többször komoly kihallgatásokra is sor kerül majd, de ahogy észrevettem nem tudjuk bebukni a nyomozást, ha valamit nem vennénk észre.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.jatekok.hu/chicken-police-jatekteszt/

Csirkekopók kalandjai fekete-fehérben – Chicken Police PlayDome interjú:

PlayDome: Túlzások nélkül állíthatjuk, hogy az egyik legérdekesebb és legegyedibb indie játékkoncepcióval rukkoltatok elő idén. Mik voltak a fő inspirációitok filmek, játékok terén?
Bánk: Filmek terén természetesen a klasszikus film-noir művek, mint a The Big Sleep, Gilda, Double Indemnity, The Killing stb., játékok terén pedig főleg nyomozós és/vagy noir kalandjátékok hatottak ránk, mint a Grim Fandango (mindenekelőtt és felett), az L.A.Noire, a Snatcher, a Policenauts, az Ace Attorney vagy a Blade Runner. Ha az állati aspektust és a fura, kevert világot tekintjük, akkor pedig a Macskafogót, a Porco Rossót és a BoJack Horsemant muszáj megemlítenünk.

PlayDome:Kaptatok-e olyan visszajelzést a fejlesztés során, hogy valaki nem értette vagy nem tudta értékelni a koncepciót?
Hogy nem értették? Nem igazán, inkább olyan volt sok, hogy komolyan megdöbbentek vagy megrökönyödtek rajta. Ennek mi persze örültünk, a WTF faktor valahogy hozzá tartozik a koncepcióhoz és a cím is ezért lett Chicken Police (amire általában mindenki felhúzza a szemöldökét), nem pedig mondjuk Clawville Noir vagy valami hasonló…

PlayDome:Mi volt számotokra a legnagyobb kihívás akár a fejlesztés, akár a történet írása során?
Talán az, hogy megtaláljuk a végső grafikai megoldást a hátterekre. A karakterek fotómanipulációs formája nagyon korán ki lett már találva, de ehhez társítani kellett olyan háttereket is, amik nem fotók és mégis teljesen fotorealisztikusnak tűnnek. Ezen nagyon sokat gondolkoztunk, próbálgattuk, protóztunk, míg végül elérte a végleges formáját, ami egyébként egy 3D renderekből és 2.5D térből összeolvasztott furcsa, de eléggé foto-real egyveleg.

A teljes interjú itt olvasható: https://www.playdome.hu/cikk/55055/csirkekopok-kalandjai-fekete-feherben-chicken-police-interju

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑