Interjú a Lands Above Sea Below fejlesztőjével, a Steam Next Fest-es top50 kapcsán

Takács Péter mesél a demó fesztivál élményeikről és hogy mikor fog a közeljövőben érkezni a megjelenés, valamint egy ezzel kapcsolatos előadás.

A Land Above Sea Below bekerült abba a top50-es listába, amik a legtöbbet játszott demók voltak a legutóbbi Steam Next Fest-en. Olyan játékok kerültek még a listára mint a Viewfinder, a Shadow Gambit vagy a Lies of P. Ennek kapcsán készítettünk egy rövid interjút a csapat vezetőjével.

Milyen volt a Steam Next Fest számotokra?

Nagyon izgalmas volt az egész Next Fest számunkra. Volt már egy tapasztalatunk ezzel kapcsolatba így össze tudtuk mérni a fejlődést az első demó és a mostani között. Sokkal tudatosabban is készültünk erre az eventre, kipofoztuk a játék Steam oldalát, a logót és a legtöbb grafikai assetet és a szövegeket persze. Készült egy új trailer is, bár nem a next festre külön, de nem sokkal előtte lett publikálva. Így aki ellátogatott a LASB oldalára az már egy sokkal teljesebb képet láthatott a játékról. Természetesen egy vadonat új demo is készült ami már a játék közel végleges képét mutatta a playereknek.

Ha nyilvános, mennyien próbálták ki és hol tartotok wishlistekben?

A számok publikusak, így azokat is szívesen megosztom. A Next Fest-et ~8000 wishlisterrel kezdtük. Az, hogy a végére mennyi lett, azt most nem írnám le, mert a Next Fest valójában nem ér véget egy héttel a kezdete után. Legalábbis a wishlistereket illetően van egy 1-2 hetes lecsengése. Jelenleg 23-24 ezer között áll a wishlisterek száma ami nagyszerű, tekintve, hogy honnan  indultunk és mennyi játék között kellett felkelteni az érdeklődést (én kb 1500-ról tudok).

Mennyien próbálták ki a játékot? Milyen visszajelzések érkeztek?

Azt, hogy mennyien próbálták ki a játékot megint nehéz megmondani, mivel 2 mérőszám van a report oldalon. Az egyik azt mutatja, hány egyedi playere volt a játéknak, ez most 25000 környékén jár. A másik azt mutatja hányan “húzták be” a játékot, ezek közül pedig sokan még csak le sem töltötték, csak bekerült a library-ba így ebből a listából folyamatosan esnek be az újabb playerek. Ez a szám 67K-t mutat most.

Tehát ha csak a rideg matematikát nézzük akkor nincs okunk panaszra. De ott vannak még a visszajelzések amik szintén nagyon lelkesítőek és pozitívak voltak, szinte egyetlen lehúzó comment, post vagy discord bejegyzés sem született, nagyon pozitív volt a fogadtatás. Emelett sokan segítettek már ötletekkel, bug reportokkal amik eszméletlen fontosak, hiszen mi egy nagyon kis csapat vagyunk.

Volt-e valami kiugró esetleg?

Talán az egyik legfontosabb visszajelzés számunkra, hogy a Real Civil Engineer youtube csatornán megjelent egy videó a LASB-ról. RCE nagy kedvencem, rengetegen nézik a tartalmait így általa sok-sok playerhez juthatott el a játék híre.

Tavasszal sikerült kiadót találni, mi ennek a története? Hányszor pitcheltétek előtte?

Ez egy hosszabb story így ezt most nem írnám le ide, de mindenképp szeretném majd elmesélni ezt a történetet később mert igen tanulságos, és biztos vagyok benne, hogy sok fejlesztőnek  fogalma sincs (ahogy nekünk se volt), hogy zajlanak ezek dolgok, mik a buktatók, mivel kell nagyon felkészülni stb… szóval majd valamilyen formában érkezem ezzel az anyaggal is, de majd csak a release után.

(Azóta le is beszéltünk egy BPGD meetup-ot, szóval élőben is lehet majd hallani a történetet ősszel. – a szerk.)

Mikorra várható a megjelenés?

Ez most két részletben fog megtörténni. Első körben Július 17.-én fog megjelenni a játék ingyenes Prologue verziója. Itt a demót le fogjuk kapcsolni, hiszen a prologue az a demót helyettesíti. Ezután már nem kell sokat várni, valamikor augusztusban jön a “teljes” verzió, pontos dátum még nincsen, ezt a részét a kiadó intézi. Az idéző jellel pedig arra akartam utalni, hogy az 1.0 után még sok-sok új feature-t, játékmódot szeretnénk fejleszteni a játékhoz és még jó ideig update-elni azt.

A játékot ezen a linken tudjátok kipróbálni és wishlistelni.

A fejlesztővel való korábbi interjúnkat ezen a linken találod.


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑