King Arthur

Metascore: 79
Fejlesztő: Neocore Games
Megjelenés éve: 2009

A King Arthur egy valós idejű stratégiai- és szerepjáték amit a magyar illetőségű Neocore Games készített és a Paradox Interactive adott ki. A játék legfőbb sajátossága, hogy a valós idejű és a körökre osztott stratégiák jellemzőit próbálták vegyíteni a szerepjátékos elemekkel. 

Eddig összesen három nagyobb (The Druids, The Saxons, Fallen Champions) és két kisebb (Knights and Vassals, Legendary Artifacts) letölthető tartalom jelent meg a játékhoz. King Arthur Collection néven dobozos formában is elérhetővé váltak a letölthető tartalmak, ami az alapjáték mellett az összes DLC-t tartalmazta, a Fallen Champions kivételével.

Gamekapocs: A játék egyik legfontosabb része a térkép, melyen Nagy-Britannia egyes provinciáit vehetjük szemügyre. Célunk persze az ország elfoglalása / leigázása / egyesítése / nyomorba döntése (a nem kívánt törlendő). Évszakok szerinti felosztásban múlik az idő, s míg ősszel, tavasszal és nyáron virgonc módjára harcolhatunk, addig az angolok télen szeretnek inkább bent maradni és teázni. Ilyenkor sem kell azonban az üres monitort bámulnunk, rátérhetünk ugyanis a fejlesztésekre, építkezésekre, seregmenedzselésre. Artúrnak tizenkét lovag állt rendelkezésére a kerekasztal körül, így mi is ennyinek parancsolhatunk. Lovagjaink jelentik a játék főszereplőit, magát a királyt ugyanis nem irányíthatjuk közvetlenül, így mindent rajtuk keresztül viszünk véghez. Így például a térképen megjelenő küldetésekhez is a drága vitézeket kell kiküldenünk, melyek aztán egy lapozgatós szerepjátékos-könyvhöz hasonlóan bontakoznak ki. Tudjátok, ezek voltak azok a könyvek, amiket egy ideig teljesen normálisan olvastál, majd egyszer csak az oldal alján olyasmit láttál, hogy „Ha szeretnél közösülni a királylánnyal, lapozz a 46. oldalra. Ha homoszexuális vagy, akkor folytasd a 66. oldalon”.

King Arthur” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑