Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr

Metascore: 67
Fejlesztő: Neocore Games
Megjelenés éve: 2018

PcGuru: A NeoCore Games és a Games Workshop együttműködésének gyümölcse a Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. Ez egy perzisztens, sandbox akció-RPG, amelynek szólista kampánya az örökké éber Inkvizíció ügynökeit egy véres, titkos háborúba vezeti a csillagok közé.

A Martyr során a játékos az inkvizítorok bőrébe bújhatnak bele. Több karakterosztály közül választhatunk, úgy mint a távoli támadásokra specializálódott Assassin, a közelharcban jártas Crusader vagy a hatalmas erőket birtokló Primaris Psyker. Minden karakterosztály saját játékstílust igényel, aminek hála nagyban nő az újrajátszhatóság is.

2018 Januárjában megérkezett a játékhoz egy komolyabb frissítés csomag, ami m,ár tartalmazza az egyjátékos kampány első fejezetét is ami egyben tutorialként is szolgál. Bekerült egy új (harmadik) karakterosztály a Psyker. Ami pedig legalább ennyire fontos, hogy nagyon sokat optimalizáltak és a bugokból is kigyomláltak jó párat.

Warhammer 40000 Inquisitor Martyr - Magyar Játék
Warhammer 40000 Inquisitor Martyr – Magyar Játék

Részletek az IGN.hu cikkéből:

A címszereplő Martyr nevű hatalmas hajó mintapéldája a WH 40k túlzásainak, melyek miatt imádjuk ezt a brutális, barokkos fantáziavilágot: az Alien-filmekből is ismerős futurisztikus technológiák találkoznak az észbontóan hatalmas középkori katedrálisok stílusával (a Martyr konkrétan egy hatalmas repülő dóm). De minden más is a helyén van: az ellent szétszaggató gépfegyverekkel szaladgáló, fényes páncélba öltözött gárdisták, akik a jellegzetes láncfűrész-kardokkal aprítanak tovább, ha közelebb ér a veszély, az elkeseredett védekezések az özönlő démonhordákkal szemben, a porig rombolt bolygók látványa, vagy a vészjóslóan terjeszkedő, mindent beborító káoszfertő.

[…]

Szó sincs persze arról, hogy csak a Martyr fedélzetén kell ügyködnünk. A Warhammer 40k: Inquisitor – Martyrban a címszereplő hajó csupán a prológus helyszíne, ha ezt letudtuk, akkor átkerülünk főhadiszállásunkra, ahol egy csillagtérkép segítségével elvállalhatjuk a fő küldetéseket és egyéb missziókat is. Mint ahogy azt már korábbi előzeteseinkből is megismerhettétek, a NeocoreGames játéka nem lacafacázik, és egy egész csillagrendszert ajánl fel játéktérként, így több bolygót meglátogathatunk. Az Inquisitor folyamatos online jelenlétet kíván, viszont nem kell feltétlenül közösködnünk a többi játékossal, az állandó kapcsolat, az „élő galaxis” azért szükséges, hogy a Neocore folyamatosan bővíthesse eseményekkel, új küldetésekkel, kihívásokkal és egyéb tartalmakkal a WH40k: Inquisitort.

Warhammer Martyr Magyar Játék

Küldetésekből, kihívásokból, eseményekből pedig nincs hiány! Persze azért nem érhetünk el mindent azonnal, mivel ahogy karakterünknek, úgy a küldetéseknek és minden más akciónak van egy adott erőszintje. Így teszem azt, ha mi 90-esek vagyunk, egy küldetés meg 200-as, akkor az nagy valószínűséggel vörös, ami azt jelenti, hogy már egy mezei ellenfél is könnyen lecsaphat minket az adott bolygón. A sárga küldetéseknél már lehet esélyünk, de a legbiztosabbak a zöld kihívások, melyek legközelebb állnak szintünkhöz. Persze, ha igen merészek vagyunk, és az említett rangsorolás ellenére túl könnyűnek találjuk a játékot, akkor akár nehezíthetünk is a különféle nehézségi szintek kiválasztásával. Keményebb fokozatot azért érdemes bevállalni, mert bár ekkor csökken a sebzésünk, és nő az ellenfelek által bevitt csapások ereje, de jobb cuccokat kaphatunk (mondjuk én sokszor hiába szenvedtem, ótvar páncélok és fegyverek estek).

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

  1. A Playstation 4 változat játszhatatlan hulladék. Folyamatos screen tearing, gyalázatos, gyakran egyszámjegyü képfrissítés és még ronda is. Szégyen, sajnálom hogy megvettem.

    Kedvelés

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: