22/23 interjú #5 The Wild Gentlemen

Varga Bálint Bánk mesél a Chicken Police utóéletéről, bővülésekről és az új fejlesztésekről

2022 végén, 2023 elején felkerestünk számos hazai játékfejlesztőt és a videójátékokhoz kapcsolódó területek képviselőit, hogy meséljenek arról hogy telt az elmúlt időszak és mik a tervek a jövőre nézve.

Mivel telt az idei év, mi történt a Chicken Police óta?

A Chicken Police majdnem pontosan két éve jelent meg, azóta nagyon sok mindent csináltunk. Egy jó ideig fejlesztettük az első játékunkat természetesen, elég nagy updatek is voltak köztük 3 olyan, ami új fícsöröket és persze sok bugfixet hozott.

Közben persze azonnal elkezdtünk új projekteken gondolkodni és szerencsére elég termékenyek is voltunk mert több, mint 15 ötletet kezdtünk el szépen szűkítgetni, hogy megtaláljuk köztük a legjobbakat. Ezután tervezések, konceptelések prototípus gyártások következtek és persze folyamatosan kerestük a kiadókat/partnereket ezekhez a projektekhez. Szóval bár a játékosok a CP1 óta még nem láthattak tőlünk konkrét produktumot, mi egy percre sem pihentünk, aminek nemsokára mindenki látni fogja az eredményét.

Nemrég osztottuk meg mi is a hírt, hogy készül egy survival ARPG nálatok. Hol tart ez a fejlesztés, mikorra várható? Készültök ebből is egy demót kihozni?

Igen azok között amiken éppen dolgozunk az egyedüli aminek fejlesztése a publikum előtt zajlik, a még névtelen retro-fps-immersive sim projektünk, az RPG elemekkel átszőtt horror shooter, amiről az én személyes twitteremen egy csomó videót és képet el lehet már érni. Reméljünk nemsokára ezt a projektet is rendesen bejelenthetjük. Most még sok kérdés van bennünk is a játékkal kapcsolatban, de az biztos, hogy demót fogunk kihozni belőle, mi minden projektünkkel kapcsolatban nagyon demó pártiak vagyunk.

Lett bármi különleges hozadéka esetleg a covidnak, vagy az idei válságos állapotnak a csapat életében? Bővülés vagy csökkenés esetleg?

Mivel mi már a Covid előtt is home-office rendszerben dolgoztunk, a járvány szerencsére nem értintett túlságosan mélyen minket. Persze így még ritkábban találkozhattunk és sajnos elmaradtak azok az eventek is, amikre mentünk volna tárgyalni vagy kiállítani, de összességében szerencsések voltunk. Folyamatosan bővítettük is a csapatunkat, mostanra a 6-7 fős team 20 fősség duzzadt, ezért is tehetjük meg hogy több projekten is dolgozhassunk. Újra van irodánk is, ahová két hetente pár napra bejárunk (illetve vannak köztünk akik többször) így az amúgy remote workhoz szokott csapat is egyre többet tudja ténylegesen összedugni a fejét.

Milyen tervetek van a jövő évre? Másik egyéb játék?

Erre nehéz spoilermentesen felelni, de nagyon izgalmas időszakba léptünk éppen, több vasat is tartunk a tűzben és remélhetőleg ezekről szépen sorban le is tudjuk majd rántani a leplet!


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑