Global Game Jam 2023 – Gameloft

Borsics József foglalta össze egy mini interjúban az előző hétvégi gamejam történéseit, hogy kik voltak, mi volt a téma, milyen volt a hangulat és hogy milyen játékok születtek.

Kik voltak? Mennyien voltatok?

Idén sajnos elég kevesen voltunk, sokan betegség miatt mondták le last minute a részvételt. Így összesen két csapattal jammeltünk.

Mi volt a téma?

A téma ‘roots’ azaz ‘gyökerek’ volt idén. Lehetett szó szerint értelmezni (ahogy mi is tettük) mint növényi gyökerek, de akár mint kulturális gyökerek, vagy akár foggyökerek is. Utólag kicsit bánom, hogy nem egy fogász szimulátort készítettünk.

Milyen volt a hangulat? Milyen csapatok alakultak?

A kevés résztvevő miatt végül online formában rendeztük meg a jamet. A témabejelentés az esemény elején, illetve a bemutató a végén rendkívül családias volt, izgalmasabb lett volna, ha kicsit többen vagyunk. Ennek ellenére remek volt a hangulat, biztos, hogy jövőre is jammelünk.

Milyen játékok születtek?

A két csapatból csak a mienk fejezte be a játékot – illetve olyan nincs, hogy befejezzük, fogalmazzunk úgy: elengedtük egy többnyire játszható formában.

Mi egy űrhajós-lövöldözős játékot fejlesztettünk. A történet szerint a szintetikus és organikus élet végső csatáját vívjuk a szerves élőlények végső mentsvárát védelmezve, ami nem más, mint egy tudattal rendelkező világfa, ágai között az utolsó városokkal. Innen a játék címe – YGGDRASIL3 – ami egyszerre utal az északi mitológia világfájára, illetve a megvédendő űrállomások számára is. Kis egyszemélyes űrhajónkkal kell az ellenség hatalmas csatahajóit legyűrni, sorban kiiktatva a defenzív alegységeket, amíg a reaktormag támadhatóvá nem válik. De jobb igyekezni, mielőtt a fregattok elpusztítják a biodómokat.

A másik projekt ugyan nem készült el, de így is megbeszéltük a koncepciót, sőt kicsit még ötleteltünk is, merre lehetne tovább vinni. Azt gondolom, nagyon ígéretes volt az ötlet, remélem egyszer játszhatok vele.

2023. február 15-én, szerdán a Nemesys által szervezett eseményen ezt is ki tudjátok próbálni. Az eseményt ezen a linken tudjátok elérni.

Korábbi gamejam-es anyagokat ezen a linken találsz.

Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.

Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: