22/23 interjú #11 Meaty IceCream

Mürkl Márió mesél a HYDE-ről, a Project LiFE-ról és a techdemóiról

2022 végén, 2023 elején felkerestünk számos hazai játékfejlesztőt és a videójátékokhoz kapcsolódó területek képviselőit, hogy meséljenek arról hogy telt az elmúlt időszak és mik a tervek a jövőre nézve.

Aktívan jelentkezel folyamatosan különféle techdemókkal, amik főleg az Unreal Engine-re fókuszálnak. Mióta foglalkozol ezzel?

Nagyjából 4-5 éve kezdtem, eleinte elkezdtem lemodellezni lakások belsejét, utána kisebb pályákat, amolyan portfólióként, hogy legyen valami hátterem ha jelentkeznék bármilyen játékfejlesztő céghez dolgozni.

Meaty IceCream néven is viszel egy youtube csatornát, illetve több mint két hónapja most már saját néven is futtatsz egyet, ahol főleg az új készülő projekted van fókuszban. Mi a két csatorna közt a különbség?

Igen két csatornám van, több különbséggel is. Az egyik hogy a régebbi csatornámon, a kontent nagyon vegyes volt, illetve hogy ott megjelenő játékokkal játszottam, mint egy normal gaming csatorna, mindezt többnyire 1080p felbontás körül. Az új csatornán ezzel szemben a cél minden esetben a 4k/60fps az összes videónál, és nem az “egy milliomodik, ül a gyerek a monitor elött és játszik csatorna”, hanem kimondottan techdemókat mutatok be. Saját tapasztalataim által elmesélem a nézöimnek, mi hogyan működik abban a demóban, és mivel a videók többsége Unreal Engine témájú, van némi rálátásom az egészre. Illetve igen, a saját játékom is szóba kerül a csatornán, de nem tolom túl a kontentet róla, mert nem akarok belőle sokat spoilerezni.

Mi is beszámoltunk róla, hogy 2022-ben jelent meg a HYDE nevű játékod, melyet teljesen egyedül fejlesztettél. Hogy szerepel eddig a játék? Milyen visszajelzéseket kaptál? Van jövőbeni terved vele (update, DLC, folytatás, stb.)?

Nagyon jól fogyott a HYDE játékom, mint ahogyan az előző 2 játékom is a Cyberborn, és az Until Last Breath is. Teljesen pozitív fogadtatást kapott, aminek nagyon örültem, Terveim nem nagyon van már ezekkel a címekkel, egyedül az Until Last Breath kapott egy nagyobb pálya részt update-ként, illetve optimalizáltam. A többi játék már nem fog frissítést kapni.

Több látványos gameplay videót is megosztottál a készülő Project LiFE játékodból. Hol tart most a fejlesztés? Mi történt 2022-ben? Mikorra várható demo vagy megjelenés?

2022-ben nagyon sokat haladtam a játékkal, rengeteg assetet, hang effekteket vásároltam meg, egy vagon pénzt költöttem, de a játék úgy is néz ki, hogy senki nem mondaná meg hogy egy ember készítette. Idén megkerestek szinkronszínészek, a játékkal kapcsolatban, és egy studió is, ahol magát a magyar szinkront fel tudjuk majd venni hozzá, aminek nagyon örülök. Előreláthatólag azt mondom, hogy 2023 év végi megjelenés talán elképzelhető, de igy is már napi 4-5 helyett 8-9 orát dolgozom a játékon, hogy tudjak vele haladni, mert nagyon ambiciózus projekt.

Demóm egyelőre nincsen, de van korai béta verzió a játékból kibuildelve, ahol nagyjából a végleges grafikai minőséget tudom reprezentálni (hiszen a grafikus motort nem cserélem le) egy kisebb pályán, egyenlőre küldetések nélkül, amiben csak pár mechanika működik még, de azok elég jól.

Ahogy mindkét játékodnál kommunikálod, egyedül dolgozol. Programozástól, a modellezésen át, animációkon keresztül a hangokig mindent direkt egy kézben tartasz?

Valójában ugye három játékom van és ez lesz a negyedik, de igen teljesen egyedül dolgozom, mindent egyedül csinálok, viszont ennél az új résznél abból adódóan, hogy lesz benne rádiócsatorna meg rengeteg zene, azokat nagy valószínűséggel egy zenekar fogja összerakni vagy egy zenei producer, aki/k kimondottan ehhez a játékhoz készítik majd el a zenéket. Szóval itt már a zenék nagy részét nem én fogom elkésziteni hanem mások, akik sokkal tehetségesebbek és jártasabbak a zene készitésében, illetve a dalok megírásában. Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy a történetet a barátnőm írja, minden mást még mindig én csinálok.

Lett bármi különleges hozadéka esetleg az elmúlt évek nehézségeinek a fejlesztés szempontjából?

Én nem igazán vettem észre különbséget se fejlesztés, se munka szempontjából. Amikor beütött a covid, egy szerver parkban dolgoztam rengeteg szabadidővel, és munka közben amikor végeztem mindennel, tudtam foglalkozni a saját dolgaimmal az irodában a saját gépemen.

Milyen terved van a jövő évre a Project LiFE-on kívül? Másik játék készül esetleg párhuzamosan?

Egyenlőre ezt akarom befejezni, nem készül párhuzamosan másik játék, most erre fókuszálok 100%-osan. Minden a fogadtatás és természetesen az eladásoktól függ, hogy lesz-e hozzá DLC, vagy akár egy folytatás. Nagyon gondolkozom rajta, hogy indítok egy hónapon belül egy Kickstarter kampányt a játékhoz, hátha több ember figyelmét felkelti majd, mert rengeteg ötletem van, de az rengeteg pénzbe kerül, és jelenleg ez teljes mértékben saját zsebből megy.

A többi 22/23 interjúnkat itt találod meg.


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

22/23 interjú #11 Meaty IceCream” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑