22/23 interjú #12 Chaos Systematic

Szalai Márton mesél a Nebula-ról, két fős fejlesztésről és egy rendkívül sikeres Kickstarter kampányról.

2022 végén, 2023 elején felkerestünk számos hazai játékfejlesztőt és a videójátékokhoz kapcsolódó területek képviselőit, hogy meséljenek arról hogy telt az elmúlt időszak és mik a tervek a jövőre nézve.

Most októberben híreztünk mi is róla, hogy készül nálatok a Nebula, egy 2D-s open world kolóniaszimulátor, RPG elemekkel megtűzdelve. Mesélnétek kicsit a játékról? Hogy jött az ötlet, mióta fejlesztitek?

A Nebula egy open-world kolóniaszimulátor RPG elemekkel. A játék egy hatalmas sandbox galaxisban játszódik, ahol a saját csillaghajódat építve menedzseled a kolóniádat. A galaxisban utazva felfedezhetsz milliónyi csillagrendszert, bolygót és holdat, amelyek különböző frakciókat és egyedi ökoszisztémákat rejtenek. A kalandjaid során fejlesztheted a kolóniádat, technológiádat és az űrhajódat is, miközben harcokat vívsz ellenséges frakciókkal vagy számkivetett zsoldosokkal. Küldetéseket teljesítesz, ritka anyagok után kutatsz vagy akár ősi civilizációkat fedezel fel, amelyek felbecsülhetetlen titkokat és kincseket rejthetnek!

A játék eredetileg egy Unreal Engine plugin-nak indult olyan 2,5 éve a pandémia alatt. 2D-s tile-okon alapuló játékoknak szerettünk volna rendering megoldásokat nyújtani, és ahogy gyűjtöttük a funkciókhoz az ötleteket realizáltuk, hogy nekünk is vannak olyan játékötleteink, amihez hasznos lehet. Így nekiláttunk a fejlesztésnek, és a Kickstarter-ig munka mellett a szabadidőnkben, saját forrásból dolgoztunk a projekten.

Óriási sikerrel zárult a Kickstarter kampányotok, a kitűzött célnak több mint négyszeresét sikerült elérni, ezáltal rengeteg strechgoalt unlockolva. Hogy sikerült ilyen sikeres kampányt összehozni? Milyen plusz tartalmak fognak bekerülni így a játékba?

Nagyon örülünk, hogy ennyi embert sikerült a játékkal elérnünk, sokkal többet, mint amire számítottunk! A sikeres kampány összehozásában sok segítséget kaptunk a különböző hirdető partnereinktől és az általunk felépített közösségtől is, akik nagyon sokat segítettek abban, hogy elérjük a megfelelő közönséget, és ezáltal a kitűzött célt. Mindemellett, hónapokig nagyon sokat dolgoztunk a kampányon, valamint persze magába a játékba is rengeteg időt és energiát fektettünk. Megpróbáltunk felkészülni minden szempontból, például jó grafikákkal és izgalmas Kickstarter csomagokkal. Ezen kívül próbáltuk a leghatékonyabb módon kommunikálni a játék különböző aspektusait a közönségnek, és igyekeztünk minden kérdést gyorsan megválaszolni.

A sikeres kampány miatt sok új és izgalmas tartalom fog bekerülni a játékba, beleértve a Z-leveleket, vezethető járműveket, holdakat és az állattársakat is! A Kickstarter kampánynak ugyan vége, de a nem elért Stretch Goal-okat a mai napig lehet támogatni a BackerKit Store-unkban! A Stretch Goal-okon kívül sok új grafikát és zenét is tudunk a játékhoz adni, jelenleg együtt dolgozunk egy grafikai stúdióval és több zenésszel is. Ezeknek az eredményét reméljük a következő hónapokban be is tudjuk mutatni!

Egész komoly közösséget sikerült felépítenetek Discord-on. Hogy segítik a munkátokat?

A Discord közösségünk folyamatos segítség a fejlesztés során. A visszajelzéseik és ötleteik nagyon fontosak és értékesek számunkra, és az aktív részvételüknek köszönhetően sok olyan izgalmas ötletet kapunk, amelyeket be is tudunk építeni a játékba. Ezen kívül nagyon jó érzés látni, hogy ennyi embert érdekel a játék!

Mi a fejlesztés jövője? Lesz belőle kipróbálható demo esetleg valamelyik Steam Next Fest-en, vagy egy állandó prológus? Mikorra tervezitek a megjelenést?

Jelenleg havi rendszerességű fejlesztői blog posztokat fontolgatunk, akár interaktívabb videó tartalom formájában is! Demót nem tervezünk, de a Closed Beta várható megjelenési időpontja idén decemberben lesz, valamint, ha minden jól megy, az Early Access 2024 Márciusától lesz elérhető!

Milyen korábbi tapasztolotok van a játékfejlesztéssel? Ketten dolgoztok összesen, vagy azért van amiben külső segítségre van szükségetek? Most hogy ilyen sikeresek voltatok Kickstarteren, terveztek esetleg bővülni?

Balázs technical artist-nak tanult az Egyesült Királyságban, én pedig Hollandiában üzleti és stratégiai menedzsment szakon végeztem. Kifejezetten a játékiparban nem dolgoztunk, az évek során többnyire C++ alapú szoftvermegoldásokkal, kvalitatív és kvantitatív kutatási projektekkel és adatelemzéssel foglalkoztunk.

Mindig is foglalkoztatott minket az ötlet, hogy saját videójátékot fejlesszünk, ezért az évek során számos projektet és prototípust készítettünk. A Kickstarter sok lehetőséget nyitott meg, többek között, hogy együtt dolgozhassunk pár tapasztalt artist-tal és designer-rel, de amúgy ketten dolgozunk a játékon! Jelenleg nem tervezzük bővíteni a csapatot, de sok minden változhat az Early Access után!

Mik a tervek a jövőre nézve? Az előre haladott állapotban lévő Nebula mellett gondolkoztok már másik játékban is esetleg?

A Nebulán még sokáig dolgozni fogunk, modulonként bővítve és fejlesztve a funkciókat az évek során. Rengeteg izgalmas játékötletünk van a polcon, szóval nem fogunk unatkozni a Nebula után sem!

A többi 22/23 interjúnkat itt találod meg.


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑